You are here
Home > Home > Kelim – Ett Perfekt Val för Ditt Rum – Detta Är Varför

Kelim – Ett Perfekt Val för Ditt Rum – Detta Är Varför

De flesta av er har aldrig hört talas om Kelim. Så det är viktigt att ni först känner till innebörden av detta begrepp och varifrån det kommer.

Kelim är ett turkiskt ord som bokstavligen betyder luggfri textil. Det är tillgängligt som en platt vävd matta som är tillverkad i Centralasien som Turkiet, Iran och Azerbajdzjan. Kelim används oftast som en dekorativ matta och kan användas för bönändamål. Numera är det mycket populärt som golvbeläggningar i de flesta hus. Många är fascinerade av Kelim på grund av dess unika hantverk, det använda tyget och den sammanvävande inpackningsprocessen utan lugg.

Tillverkning av Kelimmattor

Vi måste berätta för dig här att Kelim mattor skiljer sig från andra typer av handgjorda mattor eftersom de finns som en platt väv. Plattväv definieras som en matta som vanligtvis är sammanflätad i en vävstol trots knuten. Förfarandet inkluderar användning av trådar för att sammankoppla varp och inslag. Olika färger på trådar används och slås tillsammans starkt för att ge ett vackert utseende.

Hur känner man igen Kelimmattor?

Det är enkelt att känna igen dessa mattor. De finns i både djärva och geometriska mönster. Också, känd som “slitsvävd” textil, när det gäller deras designfunktion, om du noggrant tittar på den, hittar du obetydliga vertikala slitsar och kanter på mönster. Slitsarna är en väsentlig sak för att kolla in sådana mattor eftersom de i grund och botten visar de geometriska formerna och vackert ger en slags HD-effekt.

Material som används för tillverkning av Kelim

Majoriteten av Kelim mattorna består av ull. Ibland kan varpen också bestå av bomull. Men utan tvekan är ull alltid ett utmärkt val för deras förberedelser. Anledningen är att Kelim är lättillgängliga, enkel hantering, hållbara och vegetabiliska färgämnen.

Kelim är ett fickvänligt alternativ

När vi pratar om kostnaden bidrar många faktorer i allmänhet till att bestämma priset. De faktorer som vanligtvis involveras är tid, skicklighet och ansträngning som ingår i tillverkningen av Kelim-mattan. Det är därför; dessa är ganska populära för utmärkt kvalitet och utmärkt utformad look.

Nu är det uppenbart hur mycket Kelim mattor kommersialiseras.

  • Tillgänglig alla säsonger

Det är fascinerande att veta att det erbjudna sortimentet passar alla väder. På grund av isoleringsegenskapen är de perfekta för vintersäsongen. Till skillnad från andra staplade mattor, är vävda mattor relativt lätta och därmed andningsbara.

  • Användarvänlig

Vet du att de är superlätta att rengöra, hantera och utan tvekan kostnadseffektiva? De plattvävda är väldigt användarvänliga.

  • Enkel och vacker

Det positiva med denna Kelim är att den finns i olika färger, som är väldigt ljusa och enkla. De vackra färgerna ger en exotisk touch till rummet vilket gör det roligare.

  • Ett fickvänligt alternativ

Det bästa är att de är ganska prisvärda och inte orsakar ett hål i fickan även om de är av stor storlek. När det handlar om att köpa en matta och du är orolig för budgeten är det ett idealiskt val.

  • De fäller aldrig

Ett par gånger nämns det ovan att det inte finns någon lugg, det betyder helt klart att fragmentering inte finns där. Detta visar tydligt att det kommer att bli mindre dammsamling och förekomsten av låga allergener. Det betyder i slutändan att dina mattor kräver mindre underhåll.

  • Ganska hållbara

Det iögonfallande med dessa mattor är att de inte kommer att krossas under din fot. Därför är de perfekta för de hem där det finns många människor.

Du har definitivt fått idén om hur Kelim verkligen är nödvändigt för ditt hem. Så tänk inte två gånger och köp dessa mattor till mycket överkomliga priser från TrendCarpet.

Leave a Reply

Top